20 mars 2012

Søtningsstoffer og dets kalori-innhold og GI.

Maltitol søter kun 75-90% av hva sukker gjør, noe som betyr at større mengder må til, og dermed mer karbo og kalorier. GI er 36, sukker har GI 60, xylitol har GI 12 og erythritol (sukrin) har GI 0. Tagatose og Isomalto-oligosaccharides har GI 2. Fra sukker opptaes 4 kalorier pr gram, fra maltitol 2-3. Men når altså det trengs mer maltitol, blir det liten, om noen,  forskjell utenom litt lavere GI. Maltitol er gammeldags, synes jeg, nå som det finnes nye naturlige søtningsmidler med lav GI. Som stevia, luo han guo, tagatose, isomalto-oligosaccharides og sukrin.

Oligo og inulin og FOS søter halvparten av hva sukker gjør og gir 1,5 kcal pr gram, så 3 istedenfor sukkerets 4 kcal pr gram, altså. Lav GI.

Isomalt gir 2 kcal pr gram men brukes i dobbelt mengde.
Tagatesse 1,5 kcal pr gram og brukes i halv mengde.
Agave søter ⅓ mer enn sukker.

Druesukker GI= 100
Vanlig hvitt sukker(sukrose)GI=68
Honning GI=55
Vår rå agave nektar GI=25
Fruktose (fruktsukker) GI=19
Vår rå yacon sirup GI= 3, men 14 kalorier pr ts
isomalt 9,6
tagatesse 2
mannitol 0
sorbitol 9,11
xylitol 13,11
maltitol 35,27 (maltitosirup er mye verre, noen og femti)
sukrin 0,2
lactitol 6,4
 

A-spot

I searched for information about the A-spot and I found this: When highly aroused, the uterus lifts up and exposes a tiny space behind the c...